Saltbris och sol året runt i Skellefteå

Behandlingar

Varför salt och sol?

Saltrummet är ett fantastiskt rum där du kan sitta och slappna av medan du njuter av saltets helande krafter.

Ett finmalt medicinskt salt sprids i rummet via en generator. Behandlingen är 100% naturlig och har inga bieffekter.

Saltbehandlingen har lindrande effekter på bland annat astma, KOL, allergier, täta bihålor, snarkning, ihållande förkylningar och bronkit.

Saltet man andas in renar slemhinnorna, löser upp slem och öppnar upp luftvägarna och underlättar andningen. 

Saltet har även en helande effekt för dig med hudproblem såsom akne, eksem, psoriasis m.m. Saltet startar igång hudens egen microcirkulation vilket gör den spänstigare, mjukare och har en föryngrande effekt. Den absorberar även hudkrämer och liknande mycket bättre efter ett besök i saltrummet. 

Saltrummet fungerar även utmärkt för barn.

Ett besök i saltrummet kräver inga speciella kläder eller förberedelser. Bara kom som du är!

Saltets historia

Historien om saltrummen börjar för flera hundra år sedan, då gruvarbetarna i saltgruvorna kom hem efter en dags hårt arbete. Alla i familjen hade insjuknat i tuberkulos, eller någon av de alla andra smittsamma sjukdomar som härjade. Gruvarbetaren blev dock aldrig sjuk, och blev han sjuk så påverkade det honom betydligt mindre och han blev mycket snabbare frisk! 

Där och då startade forskningen om saltet, och dess påverkan på kroppen och forskarna insåg ganska snabbt vilket brett användningsområde det har! 

Saltet inte bara renar, det löser upp slem, rensar ur luftvägarna och ger oss en bättre resistens mot diverse virus och sjukdomar. 

Man upptäckte även ganska snart att saltet har en väldigt bra effekt på huden, den dödar bakterier och svamp och får igång mikrocirkulationen så att huden blir mjukare, spänstigare och absorberar salvor och liknande mycket bättre!

Sol- /ljusterapi

Här uppe i mörka kalla norr så kan kroppen få svårt att veta om det är dag eller natt. Kroppen producerar därför för mycket melatonin vilket gör oss tröttare och kan även göra oss deprimerade. Det vita ljuset stimulerar kroppens produktion av seratonin och bromsar ner kroppens produktion av melatonin vilket gör oss både piggare och lyckligare!

Ljuset och värmen ökar även blodcirkulationen vilket kan hjälpa kroppen att läka stela ömma muskler och bekämpa virus.

Du får alltså alla goda effekter av vår solterapi, däremot kan du inte se fram emot en härlig solbränna. Lamporna är helt säkra då de farliga UV-strålarna är helt bortfiltrerade.

Healing

Healingen på Saltzon utförs av en Reiki Healer. Hon har en djup kontakt med den andliga världen och kopplar upp sig mot din kropp på ett nästan magiskt vis.

Där balanserar hon upp dina chakran, rensar din aura och känner igenom din kropp efter olika bekymmer som kan behöva tas om hand.

Hon har ett fantastiskt sätt att överösa en med energi och värme – precis där man behöver den.

Under behandlingen ligger man på en uppvärmd kristallbädd, med bland annat turmalin som löser upp negativa energier, lättar på spänningar och balanserar sinnet.

IR-bastu

I IR-Bastun värms hela kroppen upp på djupet av infraröda värmestrålar.

Bastun är endast 35-40 grader varm, men har ändå en högre effekt än en ”vanlig” bastu.

Den sköna värmen mjukar upp dina muskler och leder och hjälper kroppen att bekämpa inflammationer, infektioner och virus.

Koppla av en stund, och låt stressen rinna av dig.

Värmen hjälper naturligt kroppen att öka blodflödet och med det syresättningen, utan att öka blodtrycket.

Då bastun är på låg temperatur så svettas man inte heller som i en vanlig bastu vilket är bra då vi inte har några duschmöjligheter. Vi rekommenderar ändå att du tar med dig ett ombyte.

Guidad meditation

Spännande saker på väg! Vi kommer börja hålla guidade meditationer i saltrummet, både lunchmeditationer och på kvällstid. Håll utkik framöver för mer information!

Specialbokningar

Vi erbjuder skräddarsydda event för företag och större grupper. Ta kontakt med oss för att få reda på hur vi kan ge er en oförglömling upplevelse. 

Priser

Saltrummet
Salt & Sol 25 min 195:-
Salt & Sol 45 min 295:-
Salt med stämningsfull belysning 45 min 250:-

Guidad meditation
Meditation i saltrummet med stämningsfull belysning 30 min 370:-

Healing
Chakrabalansering och aurarensning 30 min 400:-
Intuitiv reikihealing, inkl chakrabalansering och aurarensning 60 min 1.250:-
Saltrumsbehandling och healing 90 min 1.400:-

IR-bastu
Värm hela kroppen med infraröda värmestrålar. 30 min 200:-
Värkpaketet: IR 30 min + Saltrum 30 min. 350:-

Gruppbokningar
Vi skräddarsyr event för företag och grupper. Ta kontakt med oss för prisuppgift.